Токар. Спеціальна технологія. 3 розряд. Тема 1. п. 1.4

Організація робочого місця токаря. Вимоги безпеки праці

Навчальні питання
1. Організація робочого місця токаря.
2. Вимоги безпеки праці.

Організація робочого місця токаря. Вимоги безпеки праці

Токар при обробці заготовки зобов’язаний дотримуватися правил безпеки, наведених нижче.
Перед початком роботи:
• упорядкувати робочий одяг, застібнути ґудзики на рукавах, заправити халат (комбінезон), прибрати волосся під головний убір. Слід пам’ятати: недбалість в одязі може призвести до травми;
• пересвідчитися у справності верстата, тобто перевірити захист зубчастих коліс, приводних пасів та гітари верстата: перевірити встановлення світильника місцевого освітлення (світло не повинно сліпити очі), перевірити верстат на холостому ходу й переконатися в справності кнопок «Пуск» і «Стоп», органів керування гальма, систем змащування й охолоджування, підйомних і завантажувальних пристроїв;
• працювати на несправному верстаті небезпечно;
• перевірити надійність заземлення електродвигуна, шафи керування й станини;
• довести до ладу робоче місце — прибрати все зайве з верстата й площі робочого місця, зручно встановити тару для заготовок і деталей, перевірити справність дерев’яної решітки; порядок на робочому місці — запорука безпеки праці;
• про несправність у верстаті та його електроустаткуванні негайно повідомити майстра або чергового слюсаря (електрика), і для усунення несправності до роботи не ставати;
• працювати в спецодязі, що не заважає рухам і виключає можливість захоплення його рухомими частинами верстата;
• для встановлення й знімання заготовок масою понад 20кг користуватися підйомними пристроями: при цьому надійно стропувати заготовку; звільняти заготовку від підвісу лише після її встановлення й надійного закріплення на верстаті;
• встановлення й зняття важких патронів (наприклад, на важкому верстаті) виконувати за допомогою кран-балки чи спеціального підйомника;
• при заточуванні різців не підводити інструмент до торця плоского круга; не допускати великого зазору між підручником і кругом, не притискувати інструмент до торця круга.
Під час роботи на верстаті:
• Слідкувати, щоб рідина чи масло не потрапила на решітку або підлогу в зоні робочого місця; при виявленні витікання масла з картерів верстата негайно викликати слюсаря; 
• не спиратися на верстат під час його роботи;
• при роботі з жорстким заднім центром своєчасно заповнювати мастилом центрові отвори заготовок; періодично перевіряти, чи не відходить задній центр;
• не розсовувати кулачки патрона до виходу їх із корпуса; у кулачковому патроні без підтримки центром задньої бабки закріплювати лише короткі заготовки, довгі ж—підтримувати центром задньої бабки;
• міцно закріплювати оброблювані заготовки на верстаті (в патроні, центрах чи на оправці);

p1 6 p1 7

• не нарощувати рукоятки ключа для закріплення заготовок у патроні (для закріплювання заготовки у патроні користуватися «самовідхідним» ключем ;
• не застосовувати підкладок між зівом ключа і гранями гайки;
• правильно й надійно закріплювати інструмент; при встановленні різця застосовувати мінімальну кількість підкладок; 
• не прибирати стружку від працюючого верстата, а лише після його зупинки видаляти гачком і щіткою;
• не відрізати оброблену втулку від заготовки (пруток) при великому вильоті зі шпинделя; кінець прутка, що виступає, огороджувати трубчастим кожухом з не робочого боку шпинделя;
• не виконувати ніяких вимірювань універсальним вимірювальним інструментом чи калібрами на ходу верстата.
Після закінчення роботи:
• вимкнути електродвигун верстата;
• довести до ладу робоче місце, очистити й змастити верстат; акуратно скласти на робочому місці заготовки та деталі.

Робочим місцем називається частина виробничої площі цеху, на якій розміщується один або кілька операторів-верстатників і обслуговувана ними одиниця технологічного устаткування (верстат), а також оснастка і (на певний час) предмети виробництва.

p1 8

рис.3.3.

Планування робочого місця токаря залежить від габаритних розмірів і призначення верстата, розмірів і маси оброблюваних заготовок, а також типу виробництва. На робочому місці встановлюють стелаж та інструментальну шафу (рис.3.3.). Заготовки і деталі укладають на стелажі, причому великі на його нижній полиці. Оскільки заготовку закріплюють у патроні правою рукою, стелаж установлюють праворуч від токаря.

Одну з конструкцій інструментальної шафи із секторними ящиками зображено на малюнку.
У верхньому ящику шафи зберігають креслення, технологічні карти, робочі наряди, довідники, вимірювальні інструменти. У середній ящик складають різні інструменти, згруповані за типами й розмірами. Нижче послідовно розміщують стержневі різальні інструменти, перехідні втулки, центри, хомутики. У найнижчий ящик шафи складають патрони й кулачки до них. Не слід захаращувати шафу зайвим запасом інструменту: усе потрібне для роботи ліпше отримати на початку зміни з комори. Перед початком роботи усі предмети, які беруть правою рукою, розміщують праворуч від працюючого, а ті, що беруть лівою рукою, - ліворуч. Предмети, якими користуються частіше (наприклад, ключ патрона), кладуть ближче, ніж предмети, якими користуються рідше (наприклад, ключ різцетримача). Потрібні для роботи ключі й підкладки укладають на дерев'яний лоток, який розміщують на передній бабці.

На підлогу перед верстатом кладуть дерев'яну решітку. Робоче місце слід завжди тримати в чистоті, оскільки бруд і безлад призводять до втрати робочого часу, браку, нещасних випадків, простоювання та передчасного зношування верстата. Підлога на робочому місці має бути рівною й чистою, без патьоків масла та мастильно-охолодної рідини (МОР).
Робоче приміщення обладнується пристроями для видалення забрудненого повітря та притоку чистого. Температура повітря в цеху (майстерні) має становити 15...18°С.
Робітник на своєму робочому місці (рис.3.4.) не повинен зазнавати шкідливого впливу з боку суміжних робочих місць.

p1 9

Рис.3.4.Робоче місце токаря

Організація роботи на токарному верстаті та робочого місця токаря.
Прибрати волосся під головний убір (берет, косинку).
Прибрати всі зайві предмети з верстата, тумбочки і привести в порядок робоче місце.
Перевірити наявність необхідних для роботи предметів: заготовок, креслень, технологічних і інструкцій карт, ріжучого і вимірювального інструменту, пристосувань і технічний стан верстата.
Прослухати інструктаж майстра.
Весь кріпильний інструмент (ключі, викрутка і так далі) повинен знаходитися на верхній похилій полиці тумбочки на спеціальних штирях.
Задню бабку, систему охолоджування І і електролампочку ІІ (див. рис.3.5.) встановити в початкове положення.

p1 10

 

Рис.3.5.Підготовка верстата до роботи

 

      p1 11

 

Рис.3.6.Змащення верстата

 

Протерти верстат, змастити місця тертя і направляючі станини за допомогою масельнички і спеціального шприца 6 (див. рис. 3.6.). Змастити один раз в зміну через місця змащування 1-5 наступні частини верстата (рис. 3.6.):
• гвинт поперечної подачі супорта,
• напрямні,
• гвинт і гайку різцетримача,
• гайку і гвинт поперечної подачі,
• гвинт верхніх санчат супорта,
• гвинт і гайку пінолі задньої бабці 7,
• шийку 8 гвинта пінолі,

• напрямні 9 опорної плити задньої бабки (рис. 3.6.), 

• підшипники ходового гвинта і ходового валика 10 (рис. 3.7.).

p1 12

 

Рис.3.7.Змащення задньої бабки

p1 13

Рис.3.8.Змащення ходового вала та гвинта

 

 

Проконтролювати систему змащування верстата 16К20. 

У верстаті 16К20 (рис. 3.9., 3.10.) застосовується автоматична централізована система змащування передньої бабки (коробки швидкостей), шпинделя і коробки подач. До підшипників шпинделя і мастильнорозподільчих лотків коробки подач і коробки швидкостей масло подається з резервуару 18 через сітчастий фільтр 11 шестерним насосом 12. Зливається масло обратно в резервуар 18 через сітчастий фільтр 13 з магнітним вкладишем. Нормальна робота системи змащування визначається по диску візуалізатора 1, розміщеного на панелі передньої бабки (див. рис. 3.9., 3.10.). У разі зупинки диска слід тут же зупинити верстат і промити всі частини сітчастого фільтру 11 в гасі.
Залити або долити в резервуар 18 через отвір 17 в зливній магістралі (див.рис. 3.9., 3.10.) масло Індустріальне-20. Рівень масла, що заливається, проконтролювати по візуалізатору 16. Замінювати масло слід один раз в 6 місяців, зливаючи його через отвір 19. Перед заповненням масла в резервуар його необхідно очистити і промити гасом. У новому верстаті протягом перших двох тижнів чистити сітчастий фільтр 11 не рідше за два рази на тиждень, а потім — раз на місяць. Чистити фільтр 13 з магнітним вкладишем так само, як і фільтр 11, раз на місяць.
Залити або долити в механізм фартуха через отвір 10 масло Індустріальне-30. Рівень масла проконтролювати по візуалізатору 7 (див. рис. 3.9., 3.10.). Змащування окремих частин механізму фартуха автоматичне і здійснюється від індивідуального плунжерного насоса 9. Роботу насоса перевіряти по витіканню масла з вертикального отвору на правої верхньої плоскої направляючої каретки.
Щоб відкрити отвір для контролю, потрібно встановити поперечні санчата супорта на відстань 180—190 мм від переднього торця каретки. Включати насос необхідно одночасним натисненням кнопки 2, встановленою на каретці супорта, і кнопки 2а, вбудованою в рукоятку включення подовжніх подач каретки і поперечних санчат супорта. Заміну масла проводити при планових оглядах, зливаючи його через отвір 8.
Залити або долити в задню бабку через отвір 5 масло Індустріальне-30. Рівень масла проконтролювати по витіканню його через отвір візуалізатора 4. Замінювати масло слід щонеділі.
Залити або долити через отвір 6 масло Індустріальне-30 в задник опори ходового гвинта і ходового валика. Замінювати масло слід щотижня.
Змастити один раз в зміну маслом Індустріальне-30 наступні частини верстата 16К20: направляючі станини і супорта, для чого поперечні санчата встановити у переднього торця каретки (приблизно в 10 мм), натиснути кнопки 2 і 2а (див. рис. 3.9., 3.10.) і протягом однієї хвилини подавати масло на направляючи, при необхідності змащування направляючих провести ще один раз і під час роботи; направляючих верхніх санчат супорта через змащувальний отвір 3 (див. пис. 3.9., 3.10.), опор гвинта приводу поперечних санчат через змащувальний отвір, змінні зубчаті колеса і вісь проміжного змінного колеса змастити через отвір 15 вручну технічним вазеліном.

p1 14

Рис.3.9.Контроль систем змащення верстата

p1 15

Рис.3.10.Контроль систем змащення верстат

p1 16

Рис.3.11.Робота на верстаті з захисним екраном


 

Обов’язки токаря під час роботи на верстаті.
Дотримувати, порядок і чистоту на робочому місці.
Не знімати запобіжних огорож.
Поміщати виготовлені деталі, інструмент і так далі на відповідні місця.
Використовувати захисні окуляри або захисний екран 1 (мал. 3.11.).

Застосовувати запобіжні кожухи і на повідкові і трикулачкові патрони.

p1 17

При обробці заготовок масою більше 16 кг забороняється одному піднімати їх і встановлювати, для цього слід використовувати підйомні пристрої або звернутися за допомогою до підсобного робочого.
Надійно закріплювати оброблювану заготовку і ріжучий інструмент.
Перед включенням електродвигуна верстата вимикати всі важелі управління.
Застосовувати режими різання, вказані в технологічній карті, або вибирати їх для даного виду обробки по відповідних таблицях Довідника.
Обов'язково вимикати електродвигун при зміні ріжучого інструменту, установці і знятті оброблюваної заготовки, прибиранні, чищенні і мастилі верстата.
Не залишати верстат без нагляду.
Не видаляти з верстата стружку руками.
Не класти на направляючі станини заготовки, деталі і інструмент.
Не утримувати руками патрон, що обертається.
Готові деталі складати в призначену для них тару.
При закріпленні заготовок не можна допускати виходу кулачків з корпусу патрона. При необхідності використовувати зворотні кулачки або замінити патрон на іншій необхідного розміру.
Під час роботи не спиратися ліктем на верстат й не притискатися до нього.
Застосовувати правильні прийоми роботи: підводити різець, свердло і інші інструменти до заготівки, що обертається, вимикати механізм обертання шпінделя тільки після відведення інструменту від заготівки.
На робочому місці не захаращувати проходи; стежити за тим, щоб підлога навколо верстата не заливалася мастильно-охолоджувальною рідиною і маслом.
При несправностях електричної системи верстата роботу припинити і повідомити майстрові або механікові.
Обов’язки токаря після закінчення роботи на верстаті.
Вимкнути електродвигун верстата.
Зняти ріжучий інструмент (різці, свердла)

Зняти пристосування і інструмент, протерти їх і покласти на призначені для них місця, а деякі інструменти підготувати до здачі в роздаточну інструментальну комору.
Здати готову продукцію, технологічну документацію (якщо це буде потрібно).
Прибрати стружку гачком 1 і щіткою 2 (рис. 1.1).

p1 18
Рис.1.1. Прибирання стружки з верстата


Протерти робочі і решта частин верстата обтиральним матеріалом (мал.1.2).

p1 19
Рис.1.2. Прибирання стружки з верстата


Змастити направляючи станини і санчат (мал. 1.3.) і пиноль задньої бабки чистим маслом Індустріальне-30. Для змащування поверхонь направляючих станини каретку супорта слід переміщати кілька разів поперемінно від передньої бабки до задньої і навпаки.

p1 20
Рис1.3. Змащування напрямних верстата


Підготувати верстат до здачі: перемістити задню бабку управо в кінець станини, перемістити каретку супорта на середину направляючих станини, встановити верхні санчата в ліве положення у кінця направляючих, перемістити поперечні санчата (разом з різцетримачем) від осі центрів до переднього краю направляючих, перевірити положення тумбочки і підніжних грат.
Не мити руки емульсією, маслом, гасом і не витирати їх брудним і використаним обтиральним матеріалом.
Здати робоче місце учню-змінщику або майстрові, обов'язково повідомити про відмічені неполадки верстата