Токар. Спеціальна технологія. 3 розряд. Тема 7. п. 7.3.

Фінішна обробка  на токарних верстатах

 

Навчальні питання

Тонке алмазне точіння та розточування

Різальний інструмент для тонкого точіння

 

 

 

Тонке алмазне точіння та розточування. Цей метод точіння широко застосовують в авіаційній, тракторній та автомобільній промисловості при обробці циліндричних і конічних поверхонь (зовнішніх і внутрішніх), а також торцевих поверхонь, уступів тощо. Точність розмірів деталей відповідає 6—7-му квалітету, а шорсткість Ra 0,63—0,16. Вища точність виходить при обробці кольорових металів, оскільки при обробці сталей і чавунів на точність впливає знос різця по задній поверхні. Тонке розточування, особливо кольорових металів, за точністю та чистотою поверхні перевищує розгортання і не поступається шліфуванню.
До верстатів для тонкого точіння ставлять такі вимоги:
• підвищення кількості оборотів шпинделя (2000—6000 хв-1);
• малі подачі (0,01—0,2 мм/об.);
• висока точність обертання шпинделя (радіальне биття не більше 0,005 мм), висока точність і більша жорсткість усіх елементів верстата;
• відсутність вібрацій при більшій кількості обертів шпинделя.

У багатосерійному виробництві для тонкого точіння використовують особливо точні верстати, оскільки звичайні токарно-гвинторізні верстати не забезпечують виконання вимог, зазначених вище: вони не мають великих швидкостей і малих подач; при роботі на них зазвичай не виходить цілком усунути вібрації.
Різальний інструмент для тонкого точіння
Різці з пластинками твердого сплаву марок ВК2 і ВКЗМ для тонкого обточування і розточування чавуну; Т30К4 і Т60К6 для тонкого точіння та розточування сталі, легких сплавів і кольорових металів.
Алмазні різці — для тонкого точіння та розточування легких сплавів, кольорових металів і неметалевих матеріалів.
Величина кутів заточення різців, оснащених пластинками твердого сплаву, застосовуваних при тонкому точінні, наведено в табл. 1.
p7 4

Для тонкого точіння та розточування деталей з легких сплавів (алюмінію, алюмінію з кремнієм), кольорових металів (міді, латуні, бронзи) та неметалевих матеріалів (пластмаси та ін.) застосовують також і алмазні різці.
Алмазні різці значно довговічніші за твердосплавні різці. Вони дозволяють працювати сотні годин без переточування й переналагоджування і тим самим обробляти велику кількість однакових деталей з дотриманням точності розмірів, що досягає 6—7-го квалітетів і шорсткості поверхні Ra 0,63—0,08.
Алмазні різці виготовляють двох видів: а) з напаяними алмазами (рис. 2.5.9) і б) з механічним кріпленням алмазу в державці (рис. 2.5.10). Для різців використовують кристали алмазів масою 0,2—0,6 карата (1 карат дорівнює 0,2 г).

p7 5
p7 6

Передня поверхня алмазних різців робиться плоскою.

При оброблюванні деталей з алюмінію, латуні, антифрикційних сплавів і пластмас застосовують кути: γ = 0—(–3°), α = 8—12°, φ = 30—90°, φ1 = 0—10° и R = 0,2—0,8 мм; при обробленні деталей з бронзи та сплавів алюмінію з кремнієм γ = –3—(–5)°, α = 6—8°, φ = 30—90°, φ1 = 0—10° и R = 0,2—0,8 мм.

Рекомендовані швидкості різання, глибини різання та подачі при обробленні алмазами наведено в табл. 2.

p7 7

При роботі алмазними, а також твердосплавними різцями при тонкому точінні слід дотримуватися таких правил:
• різальну кромку різців установлювати по лінії центрів верстата;
• зважаючи на чутливість різців до ударних навантажень ні в якому разі не допускати вібрацій системи: верстат — пристрій — інструмент — деталь;
• різці підводити до оброблюваної деталі тільки на повних обертах деталі;
• перед зупиненням верстата вимкнути подачу та відвести різець.